E-hackFest kisa kiinnosti

03.12.2010

Tapahtuman tavoitteena oli lisätä sulautettujen järjestelmien kiinnostavuutta opiskelijoiden keskuudessa.

Palkintoina Nokia-puhelimia

Iin Micropolis Oy:n Minact-2 hankkeen toimijat järjestivät Oulun Ammattikorkeakoululla 26. – 27. marraskuuta 2010 E-hackFest
kilpailun. Kilpailevat joukkueet haastettiin rakentamaan sulautettuja järjestelmiä ja mekaniikkaa kilpailussa, joka kesti yhden vuorokauden.

Kisaan otti osaa kuusi kahden tai kolmen oppilaan joukkuetta. Osallistujat olivat Oulun yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

”E-hackFest oli erinomainen tilaisuus osoittaa teknisiä taitoja”, Micropoliksen järjestäjät toteavat.

Tapahtuman tavoitteena oli lisätä sulautettujen järjestelmien kiinnostavuutta opiskelijoiden keskuudessa. Yrityksille E-hackFest tarjosi rekrytointiväylän elektroniikkaa ja ohjelmointia harrastaviin opiskelijoihin, opiskelijat puolestaan pääsivät näyttämään taitojaan yrityksille.

Kisa oli ensimmäinen laatuaan ja aloite sen järjestämiseen tuli alueen yrityksiltä. Oulun ammattikorkeakoulu otti kopin käytännön järjestelyistä ja antoi kilpailuun vaadittavat tilat ja laitteistot kilpailijoiden käyttöön.

Kisa kesti 24 tuntia

Opiskelijat kisasivat pienissä ryhmissä kaupasta ostetuilla RC-autoilla. Opiskelijoiden täytyi virittää autoihin mikrokontrolleriin ja erilaisiin antureihin perustuva automaattiohjausjärjestelmä, jonka avulla auto kykenisi ajamaan itsenäisesti maahan piirrettyä rataa pitkin.

Auton modifioimiseen ja ohjelmiston tekoon annettiin aikaa 24 tuntia. Taukoja ei juuri kilpailun aikana pidetty vaan tehtävään vaaditun laitteiston viilaamista jatkettiin sanan mukaisesti viimeiselle minuutille asti.

Kilpailu huipentui lauantaina 27.11. aamulla pidettyihin kisoihin, joissa vain yksi joukkue selvisi maaliin asti.

Paras joukkue, Harri Kovalainen ja Atte Kettunen, palkittiin Nokia-puhelimilla.

Kilpailu organisointiin Offcode Oyn, Nokia Oyj:n, Iin Micropolis Oy:n ja Oulun Ammattikorkeakoulun voimin. Tapahtumaa tuki Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).

Lisää aiheesta: Ruuvipenkki ja Mulkkeri